Bijuterii argint cu diamante de sinteza

Diamantele, cele mai dorite nestemate, au fost descoperite cu circa 800 de ani î.e.n. Cel mai vechi inscris referitor la ele dateaza din perioada 320-296 î.e.n. si este o insemnare budista care reprezinta un fel de cod al impozitelor asupra pietrelor pretioase. In perioada respectiva, diamantele erau folosite ca talismane . Diamantele se formeaza la adâncimi mari, de peste 150 km, la presiuni si temperaturi mari (1200-1400 °C). Sistemul de cristalizare al diamantului este cubic, dar exista si diamante cu cristale hexagonale, care sunt considerate ca fiind formate în medii nefavorabile.


Diamantul detine recordul duritatii. Duritatea extremă a diamantului este explicată prin legătura stabilă, simetrică, dintre atomii de carbon. Masa diamantului se exprima în carate. La începutul anilor 1900 caratul a fost standardizat ca unitate de măsură internațională pentru diamante, echivalând cu 1/5 dintr-un gram, adica, 0,20 grame. Caratul are ca subdiviziune "punctele". Asfel ca, un carat este format din 100 de puncte. Începand cu anul 1911, tara noastra a adoptat această unitate de măsură. Farmecul nestematelor a creat cele mai frumoase vise de imbogatire si impodobire. Accesul la ele presupune, insa, investitii direct proportionale cu calitatile pe care le au. Nu este greu de inteles de ce diamantul, piatra etalon a frumusetii si duritatii, a devenit si tinta numarul unu in reproducere. De la descoperirea sa, niciodata nu a incetat cautarea replicilor naturale si sintetice ale diamantului. Rezultatele nu au intarziat sa apara. Piatra naturala care imita cel mai bine diamantul este zirconul (ZrSiO4), inlocuitor natural al diamantului. Forma sintetica de diamant este zirconia! Pietrele sintetice au avantajul de a fi accesibile din punctul de vedere al preturilor si au calitati estetice comparabile cu cele ale nestematelor.


Zirconia are formula chimica ZrO2 si este un produs relativ nou, a carui sinteza s-a obtinut prima data in anul 1977. Pietrele sintetice de zirconia afiseaza cel mai fidel calitatile minunatului diamant si au fost obtinute prin tehnici chimice avansate. Ele sunt purtatoarele nenumaratelor culori, facand din bijuteriile din aur si argint pe care le impodobesc o lume a paradisului. Zirconia se obtine in cele mai diverse culori, de la roz, galben, portocaliu, rosu, pana la verde, albastru, maro, negru. Multitudinea de culori purtate de zirconia o face piatra preferata a industriei bijuteriilor. Zirconia cea mai populara este cea incolora /alba, care impodobeste cerceii, bratarile, pandantivele din aur si din argint, precum si verighetele si inelele de logodna. www.ZamoraCollection.ro isi imbogateste permanent oferta cu cele mai interesante modele de bijuterii din argint, accesorizate cu o gama diversificata de pietre naturale si de laborator.


In colectia acestui sezon, prezinta cele mai noi modele de bijuterii, in care artistii s-au intrecut in creatii. Imbogatind argintul cu pietre din zirconia de diverse culori taiate in forme deosebite, create printr-o manopera de exceptie, au rezultat modele exclusiviste, unicat, de o frumusete rara. Domnisoarele si doamnele, care iubesc pastelurile, isi pot accesoriza cel mai bine tinutele vestimentare cu bijuterii, cu diamante sintetice din zirconia, din Colectia Zamora cu peste 1000 de modele disponibile.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu