Greseli comune care duc la distrugerea iPhone-ului personal



Un smartphone este astazi un gadget care ne este de folos intr-o multime de situatii. Pentru ca este atat de utilizat aproape peste tot, in calatorii, cand suntem acasa, la birou, telefonul smart poate avea o multime de probleme datorate unei utilizari incorecte. Sunt cateva greseli pe care le facem fara sa vrem si care ne pot trimite cu iPhone-ul intr-un service in secunda doi.

Cea mai banala dintre ele este tinerea telefonului in zone nepotrivite. Fie in buzunar, fie intr-un rucsac, in buzunarul lateral, fie in buzunarul de la spate de la blugi, indiferent unde ajunge telefonul riscul unui ecran deteriorat, spart, un display spart este foarte mare. Este de preferat, ca sa nu avem nevoie prea curand de o inlocuire display iphone, sa tinem telefonul in rucsac, in servieta, in mana, daca putem face acest lucru. Alta greseala frecventa care ne trimite cu telefonul in service cat ai spune iPhone este lipsa unei protectii, carcasa, husa silicon, husa piele simpla, orice ar putea proteja marginile si ecranul. Accesoriile sunt usor de gasit, sunt ieftine, se monteaza imediat si ne pot tine departe de o inlocuire display iphone sau de o schimbare a „fetelor” telefonului pentru ca sunt prea deteriorate.

Pe langa protectie telefonul trebuie sa fie ferit de temperaturi mari, de umezeala, de inghet, de zone unde este prea mult praf, lucruri pe care de cele mai multe ori le neglijam, asta desi sunt trecute in toate cartile tehnice. Ca sa putem folosi in siguranta telefoanele si cand e mai cald, mai rece, ar trebui sa ne alegem un mediu cu temperatura ambianta optima si sa evitam contactul direct cu aerul cald sau rece, sa tinem telefonul protejat, in haine, pe sub haina groasa, intr-un buzunar de pulover. O greseala pe care s-ar putea sa nu o catalogam ca fiind greseala neaparat este legata de modul de utilizare al telefonului, de presiunea pusa pe touchscreen.

Telefoanele smart au fost gandite sa reactioneze imediat la orice input, nu e nevoie de prea multa forta sau de atingeri puternice pentru a obtine un efect pe ecran. Cu cat punem mai multa forta in atingeri, cu atat senzorii si touchscreen-ul riscul sa se deterioreze mai repede.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu