Despre carduri de memorie

In prezent, stocarea are un rol foarte important in societate. De aceea se cauta calculatoare cu capacitati cat mai mari care, bineinteles, vin la niste preturi mari tocmai de aceea, si se vand nenumarate tipuri de harduri externe de tot felul de capacitati. Dar nu doar calculatoarele au nevoie de spatiu de stocare, ci si tabletele, telefoanele sau alte device-uri. La momentul de fata se vand telefoane care au o capacitate destul de mare, dar care au si slot de card, pentru ca cine stie de cata memorie are nevoie persoana care il detine. Aici intra in joc cardurile de memorie. Acestea au fost create pentru a stoca orice tip de informatie, pe care se pot transfera aplicatiile si datele lor in caz ca sunt introduse intr-un telefon sau intr-o tableta.

Cand memoria unui device se umple, acesta incepe sa functioneze din ce in ce mai slab si sa se blocheze des, ceea ce poate afecta cumparatorul pentru ca il poate lasa telefonul in momente importante. Ba chiar se pot strica si alte functii de ale lui tocmai pentru ca nu exista suficienta memorie cat sa isi desfasoare aplicatiile activitatea, mai ales antivirusurile, care sunt importante. Exista mai multe tipuri de carduri de memorie, mici sau mari. Ele pornesc de la dimensiuni mici, de la 64 MB,si pot ajunge la dimensiuni de peste 100 GB, ceea ce inseamna ca pot fi folosite si pe post de stickuri, pentru a transfera iinformatiile de pe un calculator pe altul de exemplu, asta daca acestea au adaptor, insa exista si adaptoare cu USB, in care se introduce cardul, apoi prin USB se conecteaza la portul respectiv. Cardurile mici sunt destinate in special telefoanelor si tabletelor si costa mai putin decat cele mari. Ele se caracterizeaza si prin clase, care, chiar daca nu par atat de importante, au si ele rolul lor. Cu cat clasa este mai mare, cu atat informatiile se copiaza mai repede de pe un calculator pe acestea. Iar asta, daca stam sa ne gandim mai bine, este un aspect destul de important, deoarece mai bine astepti 10 minute pentru a transfera cativa GB de date in loc de 2-3 ore si da, este posibil. Bineinteles ca, odata ce clasa creste, creste si pretul cardului, insa clasele mari asigura si o durata de viata mai lunga. Cardurile de memorie trebuie scanate constant, pentru a nu fi virusate cand sunt conectate la un calculator, astfel virusul fiind transmis si in card, apoi mai departe, la urmatorul aparat cu care intra in contact.

Cardurile de dimensiuni mai mari, fizice, sunt create pentru aparate foto, nu conteaza tipul acestora. Desi se pot folosi si cardurile mici, bagate intr-un adaptor, insa e mai bine sa nu se amestece cardul de telefon cu cel de aparat. Este foarte important pentru aparatele profesionale sa aibe carduri de dimensiuni mari, sau cel putin mai multe de dimensiuni mai mici, de rezerva, deoarece pentru a face poze de calitate crescuta este nevoie de o memorie foarte mare, o poza poate ajunge pana la 30 MB. Cardurile de memorie sunt o investitie buna, mai ales ca pot fi folosite si ca stick-uri de memorie si sunt mai ieftine ca acestea.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu