Dezvoltarea emotionala a micutului tau depinde de cat de mult si de bine il imbratisezi

Toate mamele din lume simt nevoia organica de a-si lua copilul in brate si a-l imbratisa ori de cate ori au ocazia, fie pentru a-i reda increderea in el, fie pentru a-i alunga niste temeri, a-i alina durerile. Recent, cercetatorii au dovedit ca imbratisarea mamei are rol important si in conturarea personalitatii si in linistirea micutului pentru a avea un somn mai bun. Este un pic cam complicat pentru un bebelus sa faca fata stresului dupa parasirea uterului si „lansarea” lui spre lumea reala, plina de zgomote, factori externi care ii pot face rau si provocari la tot pasul. Asa ca mama trebuie sa fie mereu alaturi de el si sa-l imbratiseze, sa aiba contact fizic cu el pentru a-l ajuta sa se dezvolte emotional, dar si pentru a putea simti anumite schimbari de comportament care pot trada anumite boli.

Contactul fizic prin mangaiere dintre mama si copil este cu atat mai bun si recomandat cu cat inima micutului bate in ritm normal daca el este alintat si mangaiat bine. Cand nu mai sunt mangaiati, reactia imediata a creierului copilului este sa caute bratele mamei, acesta devenind iar vesel cand incepe mangaierea. De asemenea, somnul este mai relaxant pentru micuti daca sunt mangaiati cateva minute inainte de „nanica”, inclusiv pe burtica, spatel sau pe capusor, zone care ii ajuta sa se relaxeze si mai mult. Alinarea micutului poate sa se faca in orice fel de varianta care presupune mangaierea prelungita si jocurile tipice pentru micuti. Prin respectarea acestor metode simple copilul poate sa se dezvolte normal si sa beneficiati amandoi de o terapie gratuita care va poate ajuta creierele sa isi desfasoare activitatile zilnice mai bine.

In plus, desi la prima vedere nu pare a fi ceva deosebit, contactul fizic dintre mama si copil este esential pentru comunicarea de mai tarziu, in sensul ca, potrivit unor studii, copiii care au avut parte de mangaiere si un contact prelungit cu mama in primele luni de viata sunt mult mai inteligent si poseda inteligenta emotionala, spre deosebire de copiii care nu prea au fost mangaiati. Pe langa toate acestea, conctactul fizic direct si mangaierile pot sa stimuleze si anumiti centri nervosi din creier si sa permita copilului sa recunoasca mai usor anumiti stimuli externi care ii fac bine si altii care ii fac rau, sa se fereasca de anumite obiecte si tipuri de contacte fizice care ii fac rau.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu