Obsesia mea pentru reviste s-a cam terminat

Am avut o perioada in care mi se parea ca a-ti da toti banii de buzunar pe reviste, tu, ca si copil de vreo 10 ani, este cel mai fain lucru din lume. Adevarul e ca nici nu prea am avut prieteni cu care sa ies la joaca, nu eram innebunita dupa dulciuri sau alte lucruri de genul pe care sa mi le cumpar si de iesit prin oras nici nu se punea problema pentru ca eram prea introvertita pentru asta.

Prin urmare, citeam ore in sir orice de la romane SF pe care nu le intelegeam deloc pana la revistele alea clasice de fete. Mi se parea ca eu chiar invat lucruri foarte utile si ca acele publicatii lunare - unele apareau chair si de 2 ori pe luna - meritau cu adevarat investitia de cativa lei pentru fiecare revista. Si la un moment-dat ajunsesem in punctul in care eram ca si abonata la vreo cinci astfel de reviste pentru adolescenti si copii. Privind acum inapoi la acea perioada, este adevarat ca am invatat intr-adevar si lucruri utile sau interesante de la ele. Cert este, insa, ca mi-au omorat complet si cu foarte multa cruzime putinele notiuni pe care le aveam despre moda prin paginile sedintelor foto pe care anuimte pitipoance de pe net le au realizate mult mai profesional. In acele sedinte, teoretic, ti se arata cum trebuie sa te imbraci si cum sa combini piesele de imbracaminte ca sa fii o mare smechera intre alte fete. Acum realizez ca acele lucruri sunt cele mai mari minciuni pe care le-am dobandit din ce-am citit. Din fericire, pe masura ce am crescut si am devenit si eu constienta ca tot ce fac acele publicatii scrise este sa repede informatiile pe care le-au dat si in numarul de acum cateva luni, am trecut la alt gen de lectura. Astfel am reusit nu numai sa ma culturalizez mai mult si mai repede, dar si sa-mi reimbunatatesc gusturile privind moda si sa-mi pot crea din nou un stil personal, de aceasta data mai reusit decat prostiile invatate anterior.

Dupa 15 ani, am terminat-o de tot cu revistele, cand am realizat ca sunt o investitie inutila pentru ca toate acele informatii puteau fi gasite si pe net. Si sunt foarte multumita ca am facut aceasta alegere pentru ca, altfel, cred ca as fi devenit dependenta si n-ar fi fost chiar cel mai folositor viciu in care sa-mi investesc timpul.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu