Ai grija de sufletul tau!

Ce este sufletul? Unii spun ca este un mit, altii il considera o minciuna, unii si-l inchipuie precum ceva concret asezat in cutia toracica, langa inima, altii sunt de parere ca acesta cantareste 21 de grame. Dar ce este el de fapt? Sufletul este elixirul vital care circula prin fiecare artera a corpului nostru, fiind punctul alfa al sentimentelor, locul in care se ascud amintiri firave si tematoare, acea parte din noi capabila sa atinga starea de beatitudine si sa alerge pana la stele intr-o seara de vara.

Cu alte cuvinte, sufletul reflecta personalitatea contemplativa a fiecaruia, fiind o carte deschisa, ascunsa intr-o pivnita unde se prelinge doar o frantura de lumina. Iubire, ura, dezamagire, resemnare, fericire, implinire, frica, deznadejde, mangaiere, melancolie, nostaligie. In fiecare clipa in care muzica gandurilor noastre rasuna precum melodia fredonata in surdina de o fetita in rochie aurie, sufletul este dator sa se armonizeze si sa ia parte la aceasta simfonie livresca.Dar oare nu oboseste niciodata? Nu simte nevoie sa se opreasca si sa ne priveasca pur si simplu? Este oare sufletul indeajuns de rabdator incat sa ne ia de mana si sa paseasca alaturi de noi pe firul sperantei care se intinde deasupra abisului? Da, este. Putini sunt cei care au reusit sa-si impartaseasca sufletul, dar si mai putini cei care incearca sa-l descopere. Lucrul cel mai trist este ca uitam sa ne bucuram de micile daruri pe care viata ni le ofera, uitam sa mai zambim atunci cand vedem un copil imbratisandu-si mama, uitam sa iubim persoanele din jurul nostru, uitam sa fim rabdatori, sinceri si intelegatori, uitam cum este sa simti razele soarelui sarutandu-ti fata. In schimb, suntem nemultumiti in fiecare zi, nu pretuim timpul –un proces ireversibil– absolut deloc, suntem ursuzi, nervosi, distanti, orgoliosi, perfizi, invidiosi, iar modul in care ne tratam propriul suflet este daunator. Acest fapt este datorat lipsei fericirii launtrice.

Cum ne putem vindeca? Cum reusim sa aducem particule de fericire in suflet? Raspunsul este relativ simplu. Trebuie sa iubim, sa simtim si sa traim. Bucurati-va de familia pe care o aveti, de prietenii cu care orice lucru pare mai usor si distractiv, bucurati-va de soare, de ploaia care va mangaie pielea, iubiti natura, speranta, saruturile, imbratisarile sfioase la apus de soare, pretuiti sinceritatea, increderea, adevaratele valori, respectul, decenta si credinta. Zambiti, zambiti, zambiti din suflet! Fericirea nu trebuie sa fie o destinatie, ci un scop pe care trebuie sa-l atingi in fiecare zi, in fiecare moment. Fericirea o descoperi in fiecare lucru ce te inconjoara. Deschide ochii si priveste in jur.

Paseste cu incredere pe poteca la capatul careia vei gasi comoara mult dorita. Ai incredere in tine si in fortele tale. Nu uita ca esti o persoana extraordinara, capabila de lucruri formidabile! Fii tu insuti mereu! Ai grija de sufletul tau!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu