Randy Thornhill

Biologul evolutionist Randy Thornhill a facut valuri la nivel international cand a fost coautor al unei lucrari despre viol. Acesta a inceput studiul copulatiei fortate si al biologiei din spatele acestui proces cu ajutorul unor insecte. El credea ca ghiarele de imperechere ale masculului nu erau pentru altceva din punct de vedere biologic decat pentru viol. Violul e motiva de dorinta sexuala puternica si e un fenomen natural biologic prezent de secole in comportamentul uman.

Diferentele biologice i-au determinate pe masculi sa fie mereu in cautare de sex cu parteneri multipli, in vreme ce femeile cauta sexul cu barbati de succes pentru a putea procrea urmasi cu sanse mai mari de supravietuire. Lucrarea in care si-a dat si el cu parerea critica masurile de prevenire ale violului in societate, pe care le considera ineficiente.

Femeile care se imbraca si se comporta provocator se expun singure riscului de a fi violate. Din cauza lipsei datelor empirice toate munca sa a fost contestata vehement. Concluziile sale nu au putut fi sustinute intrucat exista mai multe contradictii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu