Competitii sportive incredibil de periculoase si de ciudate

Cursa de biciclete din Valparaiso. Aceast cursa de biciclete anuala consta in coborarea in viteza mare a unui traseu descendent printre strazile orasului Valparaiso, Chile. Ciclistii trebuie sa faca fata unor curbe foarte stramte, oamenilor care misuna de colo-colo pe stradutele stramte-cele mai multe accidente apar din cauza cainilor vagabonzi care misuna pe strazi.

Inceputa in 2003, cursa este una contra timp, ciclistii implicati neavand timp nici macar sa se obisnuiasca cu traseul pentru ca totul e pus la punct cu o zi sau doua inainte de eveniment. De unde si pericolul real de a ajunge prin vreun stalp sau a rani trecatorii care-si urmeaza cursul firesc al vietii lor monotone. Festivalul zborului cu kite-ul (zmeul) din Basant. Tinut in fiecare an in februarie, festivalul de kite-uri este cel mai mare festival de gen din lume, tinuta in nord-vestul Pakistanului. Sforile kite-urilor sunt „imbracate” in sticla sub forma de pulbere si fire dintr-un material asemanator celui folosit pentru lamele de ras, oamenii fiind intr-o competitie continua pentru a taia legaturile celorlate kite-uri din sirul respectiv. Zburatul la joasa altitudine a fost mai mereu cauza principala a accidentelor mortale, guvernul pakistanez incercand sa interzica desfasurarea acestui festival-doar in 2009, 11 oameni au fost ucisi. Legaturile taiate pot ajunge printre firele de inalta tensiune, electrocutand pe cel care zboara cu kite-ul. „Shockfighting”. Mixed Martial Arts, cunoscut si ca MMA este poate cel mai dureros sport „normal” din lume.

Taser-ul, o arma cu electrosocuri trimite nu mai putin de trei milioane de volti sub form a de soc electric, de unde si pierderea controlului asupra sistemului neuromuscular. Shockfigting-ul incepe exact ca boxul-doi adversari in ring se lupta, numai ca fiecare manusa e dotata cu un „aruncatori” de volti. Asa ca boxerii de ocazie care au chef de niste senzatii tari si de neuitat-se poate muri din asa ceva si raspunzatoare e inima care se poate opri-pot practica acest sport care deja e interzis in 50 de state si in cam toate tarile civilizate si intregi la cap.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu