De ce e bine sa ne echipam masina cu un set de cauciucuri de iarna

Ce e mai rau decat sa ramai inzapezit sau sa ajungi cu masina in sant dupa ce ai alunecat pe un carosabil cu polei? Sa nu ai cauciucuri iarna deloc sau sa fie de proasta calitate, second-hand. Stim ca suna a banc prost, dar asta e realitatea, asa dura cum e ea. Cand aveti cauciucuri iarna corect montate, echilibrate, rezistente, controlul si stabilitatea pe gheata si zapada si in timpul unui viscol e infinit mai mare.

Daca vi se pare ca faceti o afacere cumparand anvelope all season, va inselati, ele se intaresc sub -7 grade Celsius. Spre deosebire de ele, ca sa va faceti o idee, aceste cauciucuri iarna sunt mai moi si au aderenta mare pana spre -40 de grade Celsius. Aceasta proprietate speciala se datoreaza compusilor de siliciu, cauciucurile mentinu-si pozitiile si putand fi controlate foarte bine. Deosebirea majora dintre anvelopele de iarna si cele de vara este ca au modele si striuri pentru evacuare si sapare efectiva in zapada de pe carosabil. Efectul imediat e autocuratarea cand se misca roata, la o miscare completa in jurul axului. Pornirea, intoarcerea, oprirea vor fi mult mai sigure si mai usor de facut daca ai cauciucuri iarna. Printre cele mai aprovizionate magazine online de unde poti lua cauciucuri de toate felurile, pentru toate sezoanele, se afla si  anvelopejantealiaj.ro. De aici iti poti achizitiona jante din otel sau aliaj, anvelope pentru orice fel de masina, chiar si moto, accesorii. De preferat sa comandati patru anvelope de iarna sau seturi de roti de iarna puse la dispozitie pentru o gama variata de autovehicule.

De ce 4? Pentru a nu derapa, pentru a avea o tractiune mai buna-daca aveti unul sau doua cauciuri tocite, atunci riscati, cum spuneam la inceput, sa ajungeti fix in sant sau pe marginea drumului, intr-un copac. Anvelopele mai inguste ar fi de preferat celorlalte iarna, pentru ca tractiunea e infinit mai buna. In momentul alegerii trebuie sa va orientati dupa brand-daca nu ati auzit de producator, nu luati anvelopele. Nu e cazul pe anvelopejantealiaj.ro, unde sunt doar producatori de top foarte cunoscuti de soferii din intreaga lume.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu