Layeringul, vedeta tendintelor din sezonul toamna-iarna 2014

Temperaturile tot mai scazute pe care le intalnim de-a lungul iernilor romanesti au determinat designerii sa inventeze noi stiluri si noi tipuri de materiale pentru a asigura un confort sporit doamnelor si domnilor. Pe scurt, layeringul, vedeta hainelor care se poarta tomna si iarna acesta, imbina in mod armonios materiale si texturi diferite, alese cu cap si combinate cu mare atentie.

In alta ordine de idei, combinarea se refera si la diferite piese vestimentare. De exemplu, poti sa asociezi unui tricou cu imprimeuri, cu maneci lungi, o vesta din catifea si cu o blana naturala. Desi pare ceva de noutate absoluta, layeringul l-am experimentat fiecare dintre noi cand eram mici si ne tot imbracam cu fel de fel de lucruri pentru a nu simti frigul patrunzator al iernii. De fapt, tot acest layering se reduce la alegerea, combinarea si purtarea a mai multor randuri de haine, care se asorteaza perfect si care-ti tin si de cald. Exista, desigur, si niste reguli in layering pe care daca le respecti poti sa fii fresh in orice moment al zilei. Pentru inceput, trebuie sa iti fixezi bine in minte o regula de aur: primul strat, care vine in contact direct cu corpul tau trebuie sa fie din materiale naturale, in care sa te simti confortabil. Peste tricou, sa spunem, e bine sa pui un pulover mai moale, din material natural, cum ar fi lana, peste care se potriveste o vesta sau jacheta din catifea, bumbac sau denim.

Toate straturile de la suprafata trebuie sa poata fi purtate si ca atare, in afara combinatiei, sa aiba propria personalitate. In cazul layerelor colorate, culorile dominante trebuie sa fie doar doua, mai puternice, restul sa fie culori nu chiar asa de pregnante. Este permis si layeringul in diferite tonuri ale aceleiasi culori, insa e bine sa fie accesorizate corespunzator cu palarii, esarfe ori chiar caciuli in aceeasi nuanta. Culorile care ar trebui sa predomine, conform tendintelor actuale, sunt rosu, galben si violet si orice combinatii sau tonuri ale acestora. Asadar, in prezent, moda nu mai tine de gusturi si de cat de scumpe sau calitative sunt hainele, ci si de imaginatia debordanta sau marginita a celui care alege sa se incadreze in anumite tendinte. Ca in orice domeniu, creativitatea joaca un rol esential, moda devenind accesibila pentru cei care stiu in orice ocazie sa iasa in evidenta prin imaginatia si o maniera unica de asortare a culorilor si texturilor, materialelor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu