Lucruri cool pe care nu te astepti sa le gasesti intr-o pestera

Centre de tratamente medicale. Cand doua femei din franta au fost convinse ca radiata electromagnetica le face rau, s-au mutat in pestera. Desi au fost considerate nebune la inceput, multi le-au dat dreptate tocmai pentru centrele de ingrijire din pesteri asigura o vindecare mai usoara. Cele mai populare astazi sunt pesterile de sare, unele naturale, unele facute de mana omului, speciale pentru tratarea bolilor respiratorii grave precum astmul, dar si pentru eczeme.

Pesterile facute de mana omului sunt ca niste camere care sunt tapetate cu sare si o cantitate considerabila de sare este pulverizata in aer. In aceste camere e suficient sa te relaxezi si sa respiri aerul sarat pentru a te vindeca sau a mai ameliora din simptomele care nu-ti dau pace. Cu toate astea, astmul poate sa se inrautateasca in urma unor astfel de tratamente. Dr. Schutz a fost cel care a descoperit beneficiile unei pesteri de sare in timpul razboiului, dupa ce a observat ca o mina de sare poloneza a vindecat soldatilor foarte rapid. In Europa de Est, pesterile de sare sunt considerate a fi terapeutice, insa sunt si studii care neaga aceste proprietati ale pesterilor. Un platou de filmare controversat. Pestera Devetashka este o pestera uriasa aflata in Bulgaria.

In anii 1950, pestera a fost folosita de armata pentru a stoca petrolul. In vremuri stravechi a fost locuita si de oameni, insa ce a reusit sa faca aceasta pestera a fost sa protejeze specii pe cale de disparitie de lilieci. In 2011, pestera a devenit cunoscuta dupa ce s-a intamplat in ea o scena controversata trasa pentru The Expendables 2, cand un avion ateriza fix in pestera. Populatia de lilieci a fost atunci redusa cu pana la 75%. Liliecii au iesit din hibernare prea repede si de aceea nu au putut sa mai reziste conditiilor de acolo. Cercetarile din pestera au scos la iveala ca liliecii nu au fost deranjati deloc de filmari si ca dormeau bine mersi, asa ca toata lumea s-a impacat cu ideea.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu