Poliester sau bumbac? Din ce sa fie sosetele sport pentru un confort maxim?

Un stil de viata sanatos inseamna nu numai o alimentatie corecta, ci si prezenta exercitiilor fizice zilnice pentru o activitate normala a tuturor organelor vitale. Cea mai simpla metoda prin care ne putem mentine in forma este alergarea, dimineata, seara, oricand, in parc, cu prietenii sau singuri. Alergarea ne metine muschii si sistemul osos in forma perfecta si ne ajuta sa ne relaxam si sa ne pregatim pentru o zi grea si plina de rapoarte.

Si sistemul nervos este pus pe picioare dupa o depresie daca se practica alergarea regulata mai ales la orele diminetii. Totusi, miscarea nu este chiar asa de placuta daca nu exista si un echipament corespunzator care sa asigure un confort sporit indiferent de timpul acordat alergarii si modului in care se realizeaza. Conform specialistilor, sosete din poliester sunt cele mai bune pentru momentul in care alergam pentru a ne mentine sanatosi. Cand a aparut prima data pe piata, poliesterul era doar un inlocuitor de bumbac si era folosit si la sosete, insa numai pentru ca era mai rezistent. Dezavantajele sale vizibile, piele care transpira excesiv si retinerea transporatiei, miros neplacut au dus la schimbarea materialului pentru sosete cu bumbacul, care permite piciorului sa respire atat cat are nevoie. Poliesterul a inceput sa decada, iar ciorapii pentru sportivi au inceput sa fie facuti din bumbac.

Cu toate astea, poliesterul este o membrana sintetica care regleaza si mentine temperatura corpului, ajuta la eliminarea transporatiei, si pastreaza pielea uscata, permitandu-i sa respire. De aceeea, poliesterul e folosit mai ales la echipamentul sportiv pentru cei care depun efort urias in timpul competiilor. Poliesterul nu se ingreuneaza in timp ce alergati si va protejeaza de razele UV, in vreme ce sosetele sunt mult mai rezistente la stres fizic si nu se rup. Combinatia bumbac-poliester a fost gasita ca o cale de mijloc pentru ciorapii pentru sportivi, astfel ca toate calitatile materialelor au fost scoase in evidenta in cel mai inteligent mod.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu