Crestinarea copilului – motiv de bucurie si petrecere

Botezul este primul pas pe care copilul il face in lume ca si crestin si este prima taina pe care o primeste in biserica. Cunoscut ca si crestinare, botezul este de aceea un eveniment foarte important in viata unei familii. Parintii oricarui viitor crestin planifica din avans acest eveniment, de altfel unui dintre cele mai importante din viata, pentru a se asigura ca amintirea sa ramane de neuitat.

Crestinarea copilului are loc in biserica, in cadrul unei slujbe in care cel mic primeste pentru prima oara in viata Taina Botezului, Taina Sfantului Mir si Taina Impartasaniei. Pentru slujba din biserica parintii vor avea alaturi nasii copilului, cei care il vor tine in brate pe durata slujbei, care ii vor tine lumanarea de botez aprinsa si cei care il vor calauzi pentru intrarea in randul crestinilor. Invitati la slujba vor fi rudele si prietenii foarte apropiati care vor sa ia nastere la acest eveniment cu o incarcatura spirituala foarte mare. Invitatia pentru botez se face cu cel putin doua luni inainte de eveniment, astfel incat oaspetii sa aiba timp sa faca pregatirile necesare. Dupa slujba de botez in care cel mic va deveni crestin, parintii copilului alaturi de invitati vor petrece la un restaurant, si se vor bucura de evenimentul fericit.

Alegerea unei locatii din varietatea de restaurante Bucuresti se face de asemenea cu cateva luni inainte de marele eveniment iar data se stabileste atat in functie de dorinta parintilor cat si in functie de disponibilitatea de date libere de la restaurant. Numele restaurantului, data si ora evenimentului vor fi comunicate invitatilor cu ajutorul invitatiei de botez care se trimite din avans si care include si o data limita pentru confirmarea prezentei. Pentru petrecere, parintii vor alege un meniu botez care sa se potriveasca anvergurii evenimentului.

Poate fi vorba despre un meniu asemanator celui de nunta, cu doua sau trei feluri de mancare si cu open bar, sau poate fi vorba de un meniu mai restrans si personalizat, in functie de dorintele celor care organizeaza botezul.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu