Vacanta nu va mai fi la fel: superiahtul de mii de euro e gata sa va duca spre paradis

Oceanul este unul dintre cele mai relaxante locuri unde iti poti petrece vacanta. Fara masini, fara prea multi oameni in jur, doar cerul, apa, pestii, delfinii, balenele si alte vietuitoare simpatice. Cei mai bogati dintre noi isi permit luxul sa aiba un iaht personal pe care sa-l foloseasca pentru a umbla peste tot unde exista un luciu de apa. Extravaganta nu i-a ocolit nici pe constructorii de iahturi, care au pus in practica o idee pe care orice magnat o poate considera un fenomen rar: superiahtul. Imara, superiahtul despre care vorbim, are nu mai putin de 300 de metri lungime, foloseste zilnic peste 60 de tone de combustibil, adica cam cat un petrolier.

Cascade reduse la scara, partii de schi, 11 punti si suficiente locuri pentru a ateriza cinci elicoptere. Ca sa poti sa il vizitezi ii trebuie cu siguranta o masina puternica pentru ca numai dupa cateva punti esti frant de oboseala. Desi in faza de proiect, superiahtul este vizat de mai multi oameni de afaceri, fiind construit la nivel de proiect de austrieci. In interiorul superiahtului exista camere suficiente pentru toti invitatii de la o petrecere pe cinste in mijlocul oceanului, o sala pentru concerte, biblioteci pentru citit in liniste, dar si birouri pentru a continua sa lucrezi pe timpul croazierei.

Urmatorul superiaht ca marime este Azzam, de doua ori mai mic decat Imara, si apartine familiei regale din Abu Dhabi, printre cele mai bogate familii regale din lume, daca e sa ne gandim la zacamintele de petrol si banii pe care-i genereaza.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu