Din negativ in pozitiv

Este dimineata. Alarma telefonului nu a sunat inca, insa vecina de deasupra e mai zgomotoasa ca niciodata si iti da desteptarea intr-un mod prematur. Te uiti mai apoi la ceas, iti pui perna in cap, in semn de protest, vazand ca mai aveai o jumatate de ora de somn, ce ti-a fost luata. Da, furata pe nedrept. Asta te face sa te ridici val-vartej din pat, nervoasa si iritata, irascibila si posomorata. Iti vine sa te certi cu cineva. Aici ar trebui sa pui stop cadru, sa te opresti, din a face o intreaga drama din ce s-a intamplat, pentru ca nu vei face decat sa iti strici si restul zilei.

Da, nu e placut sa fii trezita din somn, mai ales atunci cand somnul e dulce si te-ar duce pe taramuri “fermecate”. Insa conteaza atitudinea ta, intr-o situatie de genul asta. Daca iei cu tine acea stare de nervozitate si cand vei iesi din casa si te vei indrepta spre serviciu, iti vei asigura o zi de cosmar. Poate vei reactiona intr-un mod negativ fata de un coleg si vei regreta mai apoi, sau poate vei face o greseala, din neatentie, ce se va solda cu o atentionare. Asa ca, in loc sa iti hranesti furia si negativismul, mai bine profiti de acea jumatate ora pentru a face ceva constructiv.

Poti face aerobic, in felul asta te descarci si de toate energiile negative si faci loc pentru niste endorfine. Sau poti pur si simplu poti sa iei totul mai usor, sa nu mai grabesti lucrurile, sa iti iei cateva minute sa savurezi in liniste o ceasca de cafea sau ceai. Nu e totul asa de negru precum pare, totul tine de atitudinea pe care o ai.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu