Fericirea infloreste primavara

Fericirea infloreste primavara “Primavara este anotimpul meu preferat”. Asa incepeau toate compunerile mele din scoala generala. Bineinteles, cele tematice, legate de anotimpuri. Imi amintesc cat de greu imi era sa imi gasesc cuvintele, sa ma exprim frumos si cursiv, fara sa ma repet. Imi era greu apoi, sa formez un continut.

Ramaneam blocata asupra primei propozitii si apelam la ajutorul mamei pentru noi idei. Acum zambesc gandindu-ma la asta, zambesc intr-un mod ironic. Ironia sortii, sa-mi placa acum sa scriu si sa nu ma mai pot opri din a descrie cat de multe motive am pentru a iubi primavara. Ce motive? Pai cum, ce motive? E suficent sa vad soarele cum imi bate in geam, cu raze calde, sa vad copacii infloriti si iarba mai verde ca niciodata. Sa simt cum prind si eu energie si sa respir acel aer de primvara, care este inconfundabil, mai ales dimineata si seara.

Primavara, am deja un ritual: deschid geamul, trag adanc aer in piept, privesc culorile si sunt atatea culori de admirat, cerul albastru, copacii rozalii si albi, iarba verde Imi las simturile sa se desfete in voie, ma las sa fiu in prezent si sa ma bucur de tot ceea ce vad in jur. Primavara imi da inapoi, ceva ce iarna imi ia in fiecare an, placerea de a ma plimba prin natura, prin parcuri, de a sta intinsa pe o patura, undeva la iarba verde si de a trai in acel moment, privind cerul si atat. Mai iubesc primavara si pentru ca, e atat de draguta incat sa imi permita sa port in sfarsit, un singur strat de haine.

Da, sunt recunoscatoare pentru asta si sunt cea mai fericita cand sa vad gradele urcand in termometru. Sunt o fire friguroasa, asa ca, frigul imi este inamic, iar pentru acest inamic, trebuie sa fiu bine “blindata”, iar “armura mea” este mereu formata din straturi si straturi de haine groase. Asa ca, draga primavara, bine ai venit, te asteptam cu bratele deschise si cu hainele groase pregatite de bagat in sifonier.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu