Decoratiuni interioare si exterioare din granit

Granitul este o roca vulcanica, deschisa la culoare, compusa in principal din quart si feldspat, cu mici adaosuri de mica si amfiboli. Aspectul unic al granitului este dat de granulele sale suficient de mari pentru a putea fi vizibile cu ochiul liber. Granitul este un material dur, rezistent la temperaturi ridicate, usor de curatat si de intretinut.

Care sunt utilizarile granitului in cadrul decoratiunilor interioare si exterioare?

Treptele din granit. Granitul este un material dur, care nu se degradeaza in timp si nu poate fi zgariat sau ciobit. De aceea, este unul din cele mai utilizate materiale pentru placarea treptelor, mai ales in cazul scarilor la vedere, unde frumusetea si aspectul sau deosebit pot fi puse in valoare.

Placajele din granit. Placile din granit pot fi folosite atat la placarea suprafetelor interioare, cat si a celor exterioare. Fiind un material foarte versatil, disponibil intr-o mare varietate de culori si modele, granitul poate fi usor asortat cu peretii sau cu elementelor decorative dintr-un spatiu.

Blaturile din granit. Granitul este, de asemenea, un material curat, igienic si nu dezvolta bacterii, fiind astfel ideal pentru blaturile din bucatarie sau baie. Este, de asemenea, usor de curatat si rezista la temperaturi ridicate. Un blat din granit va transforma piesa de mobilier pe care este aplicat, intr-un punct de interes si va atrage cu siguranta atentia invitatilor.

Glafurile din granit. Stabilitatea si rigiditatea granitului sunt caracteristicile care il recomanda pentru a fi folosit cu succes in confectionarea glafurilor. Principalul avantaj al granitului este ca poate fi taiat in orice forma si ajustat in functie de dimensiunile spatiului in care urmeaza sa fie montat.

Depozit Vinca  este unul din principalii importatori si prelucratori de granit, marmura si travertin pe piata din Romania. Pe vinca.ro poti gasi o varietate larga de produse, inclusiv blaturi pentru baie si bucatarie din marmura si granit,  mozaicuri de marmura, granit si travertin sau trepte si contratrepte din marmura, granit, travertin sau piatra naturala.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu