Alegerea saltelei, esentiala pentru sanatatea ta

Nu i-ai acorda o atat de mare atentie, insa salteaua este unul dintre cele mai importante elemente ale vietii tale. Daca stai bine sa te gandesti, este locul unde iti petreci mai mult de un sfert din viata, ceea ce da putin de gandit. Daca salteaua este una de buna calitate, te vei putea trezi in fiecare dimineata odihnit si plin de viata si vei putea sa faci toate activitatile pe care le doresti intr-un ritm placut si natural. Daca salteaua pe care dormi are o calitate indoielnica, atunci problemele pot aparea destul de repede si se pot extinde. In primul rand vei descoperi oboseala si lipsa chefului, care se va transforma in stres si nervozitate iar in al doilea rand poti descoperi probleme cu coloana vertebrala, care sunt mult mai grave, deoarece se potr transforma in probleme grave de sanatate. Pentru a evita toate aceste lucruri tot ceea ce trebuie sa faci este sa te asiguri ca salteaua ta este de buna calitate.

Cum faci asta?

In primul si in primul rand, trebuie sa analizezi oferta de saltele de pe piata. Pe Http://Www.expert-saltele.ro ai o varietate foarte mare de saltele, care mai de care mai interesante. Desi toate aceste saltele prezinta elemente de inalta calitate si garanteaza un somn foarte bun, nu toate vor fi perfecte pentru tine. Salteaua ta o vei alege in functie de greutatea corporala, in functie de modul in care obisnuiesti sa dormi si evident, in functie de problemele de sanatate pe care le ai. Astfel, cel mai in masura om care iti poate recomanda o saltea este chiar doctorul tau. Inainte de a achizitiona o saltea, este bine sa iti intrebi doctorul si sa obtii o recomandare din partea lui. Achizitia unei saltele de buna calitate nu inseamna automat ca ti-ai asigurat un somn bun pentru restul vietii.

Daca vrei un somn excelent, trebuie sa respecti cateva reguli: 

  • Schimba salteaua o data la 8-10 ani. Salteaua nu este nemuritoare, motiv pentru care dupa un anumit timp, aceasta isi pierde din proprietati si acumuleaza praf. Este bine sa o schimbi cel putin o data la 10 ani, pentru a te asigura ca somnul tau nu va suferi schimbari dramatice;  
  • Intoarce-o de pe o parte pe alta o data la cateva luni. Este o actiune pe care trebuie sa o faci regulat, deoarece in felul acesta poti sa ii asiguri saltelei o uzura uniforma si te poti bucura de ea pe termen lung.  
  • Aspir-o cat mai des. In timp, salteaua tinde sa acumuleze praf destul de mult. Unele studii arata ca in saltelele clasice ajung kilograme de praf. Acesta poate sa fie extrem de daunator si poate sa iti atace sistemul imunitar, transformandu-te intr-o persoana alergica. Daca nu vrei asta, trebuie sa te asiguri ca fiecare zi de curatenie este o zi in care aspiri si salteaua. 

Asadar, nu neglija salteaua, deoarece este un element de care ai nevoie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu