In luptele din viitor vom putea folosi arme imprimate 3D

Pana nu demult, imprimarea 3D era de domeniul SF. De cativa ani insa, imprimarea 3D a devenit realitate si asta pentru ca imprimantele 3D au aparut pe piata si au inceput sa fie folosite in tot mai multe domenii. De la medicina, sport, industrii creative, jucarii, telefoane mobile, pana la industria artistica, imprimarea 3D a cucerit mapamondul rapid si si-a aratat adevaratele beneficii.

De prin 2013, imprimanta 3D si-a facut treaba foarte bine si pentru armata, un pistol calibru 38 fiind lansat de o companie ce producea arme, iar in 2014, acceasi companie a impresionat cu un colector imprimat 3D AR-15, pe care puteau fi folosite gloante de 5.56 mm, cu o rafala impecabila. In 2015, alta companie a intrat in concursul imprimarii 3D de arme si a proiectat si imprimat colector imprimat 3D cu gloante NATO de mare calibru, 7.62/51 mm. Lovitura lor este mortala, distanta la care pot ajunge fara probleme e mai mare decat la colectorul din anul precedent. Colectorul e gandit pentru pusca modulara Colt CM109. Colectorul din partea inferioara trebuie sa fie si el supradimensionat, greu si „flexibil” ca sa suporte reculul si stresul mecanic.

Prima companie care a lansat arme imprimate 3D in 2013 nu se lasa mai prejos si vrea sa ii dea rivalului lovitura de gratie cu o imprimanta 3D care sa scoata pe banda rulanta arme din fibre de carbon, mai usoare, insa foarte dure. Daca va reusi aceasta performanta, cu siguranta compania va avea in armata cel mai fidel client posibil…

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu